raax

Onze mensen

Esther Maas

Senior organisatieadviseur, operationeel directeur, LinX-lead 'Veranderkunde'
esther.maas@raax.nl

De zorg staat onder druk. Elke investering wordt met argusogen bekeken. Is het wel nodig? Wat is het effect? Als organisatieadviseur begeleid ik zorgorganisaties om zichzelf zo in te richten (op structuur en cultuur), dat zij meekunnen met de veranderingen in de maatschappij én de bijbehorende klantvraag.

Mijn rol bestaat uit het voeren van het gesprek met de bestuurder, directeur of manager hierover: wat vraagt de veranderende maatschappij van de organisatie en van leiderschap? En hoe geef je op een goede manier inhoud aan deze beweging?

Richting en aanpak

Ik kijk kritisch mee naar processen en structuren, zodat de uitvoering van de zorg efficiënt(er) kan worden ingericht. Met (groot) respect voor de zorgprofessionals: hoe kunnen we hen helpen het werk zo goed mogelijk te doen? Ik kijk naar richting en aanpak, draagvlak en veranderbereidheid. Vervolgens help ik met het realiseren van een veranderaanpak die past bij de organisatie en soort verandering.

Verandering is nog geen transformatie

Veranderpotentieel ontdekken

Zorgprofessionals zijn de schakel om verandering te realiseren. Deze bewustwording wil ik creëren binnen de organisatie. Een verandering bereik je niet alleen met een ander systeem of proces, maar juist ook door ander gedrag.

Resultaat: transformatie

Het resultaat is dat zorgprofessionals begrijpen waarom er verandering plaatsvindt, hoe de verandering gaat en wat dat voor hen betekent. Er is vertrouwen. Ik maak me sterk voor een nieuwe balans tussen organisatie en individu: de verandering vindt plaats op alle niveaus en wordt een echte transformatie. Dat is waar ik voor sta, want het doorvoeren van een verandering alleen is nog geen transformatie. En dat laatste is nodig voor het bereiken van een duurzame en toekomstgerichte organisatie.

Over Esther:

Laten we kennismaken!

Benieuwd wat raax voor uw zorgorganisatie kan betekenen? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel nu