raax

Projecten

Van Neynsel:
hoe laat je een project vliegen?

Ook in het traject bij Van Neynsel, een ouderenorganisatie in Den Bosch en Vught, waren er voldoende uitdagingen. Het raax team heeft Van Neynsel begeleid bij een migratie naar een nieuwe cloud werkplek. Samen met het Van Neynsel team en de nieuwe ICT leverancier zijn we aan de slag gegaan met de techniek, maar ook zeker met de mens. Een bijna totaal vernieuwde online werkplek, dat is namelijk wel even wennen. De volgende vragen kwamen aan bod: Hoe neem je mensen mee? Hoe zorg je ervoor dat de verandering van iedereen wordt? Hoe gaan we ervoor zorgen dat 1000 medewerkers geïnformeerd én getraind worden? Hoe laten we dit project vliegen? Al met al een heel wensenlijstje.

Hoe hebben wij dat aangepakt?

In samenwerking met de werkgroep Mens & Communicatie hebben we Marco Mieras, Directeur Financiën & Bedrijfsvoering en kartrekker van de ICT transitie, letterlijk naar de cloud laten vliegen. Oké, oké, niet zo letterlijk. Maar we hebben een leuke animatie gemaakt waarin we verschillende medewerkers van Van Neynsel zelf hét verhaal van de verandering laten vertellen. Het resultaat: Marco vliegt naar de cloud en veel gelach en plezier bij de medewerkers om het luchtige filmpje. De verandering begon meer te leven! Mocht je benieuwd zijn naar hoe Marco naar de cloud vliegt; bekijk hieronder het filmpje over waarom Van Neynsel naar de cloud gaat.

Naast het met een knipoog communiceren naar de medewerkers, zijn we ook aan de slag gegaan met trainen. Binnen de organisatie zijn 60 ambassadeurs uit alle delen van de organisatie opgeleid. Deze ambassadeurs hebben vervolgens weer medewerkers getraind. Zo'n 70% van de medewerkers zijn op deze manier bereikt. Een top prestatie, waar echt eigenaarschap mee wordt getoond!

Marco Mieras: 'Bij een dergelijke migratie worden alle medewerkers geraakt. Het succes zit dus niet alleen in de techniek en een goed werkend ICT platform, maar ook zeker bij de adoptie van de medewerkers. Hier is veel aandacht aan besteed en door iedereen. Leidinggevenden, het bestuur, ambassadeurs, iedereen deed mee. En gaat dan alles goed? Zeker niet en ook na de migratie is het nog best zoeken voor veel medewerkers. Maar ik ben er van overtuigd dat alle inspanningen in de voorbereidingen gezorgd hebben voor een goede start van waaruit we verder kunnen werken aan een goede ICT ondersteuning.’

Inmiddels is het migratietraject afgerond. We zijn heel trots op wat we met elkaar bereikt hebben, inclusief alle hobbels en vlieguren!