raax

Blogs

Zorgorganisaties ondersteunen én raax doorontwikkelen

Op 1 oktober was het zover. Na 16 jaar bij een zorgverzekeraar gewerkt te hebben, maakte ik de overstap naar raax. Hier ga ik aan de slag als organisatieadviseur, operationeel directeur en LinX-lead ‘bedrijfskunde en techniek’. Iets waar ik enorm veel zin in heb!

Door Jeroen Opsteegh
15-10-2019

In de afgelopen jaren heb gewerkt op het scheidsvlak van business en ICT, waaronder in de rol van project- en programmamanager en manager Informatievoorziening. Ook was ik 2,5 jaar directeur van één van de dochterondernemingen van mijn vorige werkgever. Ik heb toen mogen ervaren hoe het is om te ondernemen, om verantwoordelijk te zijn voor een bedrijf. Geweldig dat ik deze ervaring nu kan inzetten bij raax.

Doorontwikkeling raax

Als operationeel directeur ga ik een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van raax en waar we voor staan. We zien dat veel projecten in de zorg puur technisch worden ingestoken, terwijl het vaak gaat om organisatieveranderingen. Daarom ondersteunen we bij raax op het snijvlak van techniek, bedrijf, mens én verandering. We zijn echte afmakers, realiseren duurzame veranderingen. Daar willen we ons (vanzelfsprekend) doorlopend in blijven ontwikkelen.

Mijn drijfveer: maatschappelijke relevantie

Zorgorganisaties ondersteunen

Tegelijk ga ik ook aan de slag als organisatieadviseur. Ik kijk ernaar uit om zorgorganisaties te ondersteunen met hun vraagstukken en hen te adviseren bij transities. Gedegen onderzoek, aandachtig luisteren, open, eerlijke gesprekken voeren en maatwerk zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Mijn hoogste doel is dat zorgorganisaties uiteindelijk zelf de regie pakken over hun project(en) of transitie.

Maatschappelijke relevantie

Het mooiste aan werken bij raax? De zorg is een werkgebied met grote maatschappelijke relevantie, een belangrijke drijfveer voor mij. Door de stijging van zorgkosten, afname van personeel en toenemende vergrijzing staat het zorgstelsel onder druk. Daarmee ontstaat ook druk op het solidariteitsprincipe dat de basis vormt voor het huidige stelsel. Op allerlei gebieden voel je deze relevantie. Ik vind het mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen aan deze boeiende sector.

Slagkracht

Waar ik ook benieuwd naar ben: de nieuwe dynamiek! Na 16 jaar maak ik immers de overstap van een omvangrijke organisatie (+2000 medewerkers) naar ‘het compacte raax’. Mooi om samen met mijn bevlogen collega’s zorgorganisaties te ondersteunen met hun vraagstukken. Bij raax hebben we de slagkracht om vandáág iets te veranderen. Wat is er mooier?

Laten we kennismaken

Vertel ons uw uitdaging, dan gaan we daarover graag met u in gesprek vanuit onze kennis en ervaring. Geheel vrijblijvend. Wedden dat we u minstens één eye-opener kunnen geven?

Laten we kennismaken!