raax

Blogs

Ik ‘vlieg uit’, bedankt raax: een terugblik

Ik val maar meteen met de deur in huis. De tijd is gekomen voor… mijn afscheidsblog! Op 11 juli verruil ik mijn werk als projectmanager bij raax voor een nieuwe uitdaging. Mijn raax-avontuur begon in november 2016. Graag blik ik terug op een geweldige periode, vol uitdagende werkzaamheden en mooie ontwikkelingen.

Door Yvonne Heemskerk
08-07-2019

Ik kwam met raax in contact via een gezamenlijke klant bij mijn oude werkgever. Hier werkte ik toen ook als projectmanager. raax nodigde me uit voor een gesprek. Het zou om een (tijdelijke) inhuuropdracht gaan, maar het werd een dienstverband!

Hier wil ik graag werken

De gesprekken voelden direct goed. Het tweede gesprek was buiten, heerlijk ongedwongen tijdens een boswandeling. Er was meteen een klik. We waren zo enthousiast in gesprek, dat we amper door hadden dat het steeds harder ging regenen. Ik wist: ‘Ja, hier wil ik graag werken!’ Dat had ik bij nog geen enkele andere werkgever zo sterk gevoeld. Deze kans greep ik dan ook met beide handen aan.

Organisaties laten groeien

Ik heb bij raax veel uitdagende projecten geleid. Ik hielp bedrijven intrinsiek te professionaliseren: als mijn collega’s en ik zijn geweest, is de organisatie een stapje gegroeid. Én is die groei zo verankerd in de organisatie dat ons vertrek niet leidt tot een terugval of stagnatie. Ze kunnen het daarna zelf.

Bijzondere projecten

Mijn langste opdracht was bij een GGD: de organisatie voorbereiden op de implementatie van een nog te ontwikkelen Elektronisch Cliënten Dossier. Bedrijfskunde, techniek, veranderkunde én projectmanagement: alles zat erin. Vooral bijzonder was de samenwerking. We voelden ons één, raax’er of GGD’er, we deden het samen.

In mijn kleinste opdracht heb ik een projectmanager bij een zorgorganisatie begeleid, om hem én de organisatie verder te professionaliseren. Heel persoonlijk. En het was een opdracht waarbij ik mijn coachingsvaardigheden goed kon gebruiken.

Ook een uitdagende klus: bemiddelen tussen een klant en zijn IT-leverancier. De IT-transitie was niet goed gegaan. Er zat bij beide partijen veel pijn en er was een gebrek aan vertrouwen. Door open en met aandacht het gesprek aan te gaan, is een begin gemaakt met het oplossen van de grootste knelpunten, zodat ze weer samen verder kunnen. Momenteel speelt nog een groot project in onderwijsland. raax ondersteunt bij de vraag: hoe kunnen we innovatie realiseren met ICT? Erg interessant.

Tijd voor een carrièreswitch

En nu is dan bijna het moment gekomen dat ik raax ga verlaten. Ik ga niet ergens anders weer hetzelfde doen. Als ik hetzelfde zou blijven doen, zou ik nooit bij raax weggaan. Ik heb mijn hart aan raax verloren! Wat dan wél mijn plannen zijn? Een carrière-switch maken! Ik ga terug de schoolbanken in, de Pabo doen. En daarna ga ik voor de klas, in het primair onderwijs.

Op de achtergrond is dit idee er altijd al bij mij geweest. Jezelf blijven ontwikkelen en ontdekken wat je drijft: daar is bij raax veel aandacht en ruimte voor. Daardoor durf ik dat idee nu om te zetten in actie. “Wat stoer dat je dit doet”, hoor ik vaak terug. Tja, dan komt dat raax-lef ook nu weer mooi van pas! Maar stoer vind ik het zelf niet. Voor mij is het gewoon tijd om deze stap te zetten. Ook al betekent dit dat ik ‘ga uitvliegen’.

Meegroeien en resultaten behalen

Ik heb veel geleerd bij raax. Het was inspirerend om mee te groeien met deze jonge organisatie. raax heeft zich steeds verder doorontwikkeld: met grootse resultaten en bijzondere projecten tot gevolg. En steeds meer klanten en collega’s haken aan.

We doen het samen

Dat is voor mij wel het mooiste succes in mijn tijd bij raax: dat we die resultaten samen voor elkaar hebben gekregen. Het was hard werken. We zijn heel wat uitdagingen aangegaan. Voor de doorontwikkeling van raax, onszelf, en natuurlijk voor onze klanten.

Iedereen heeft de bereidheid om samen te werken. Iedereen is betrokken en helpt elkaar. En ondertussen maken we heel veel plezier. Dat is toch geweldig om te ervaren? Bedankt collega’s, voor deze fijne en onvergetelijke tijd. En als ik jullie in de toekomst nodig heb: ik weet jullie te vinden!

Laten we kennismaken

Vertel ons uw uitdaging, dan gaan we daarover graag met u in gesprek vanuit onze kennis en ervaring. Geheel vrijblijvend. Wedden dat we u minstens één eye-opener kunnen geven?

Laten we kennismaken!